REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obalovaný vepřový jazyk

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřový jazyk má krátké chutné maso. Zkuste tento recept na uvařený jazyk obalovaný v klasickém trojobalu, určitě si pochutnáte!


Ingredience:
4 ksvepřové jazyky
1 ksmrkve
1 kskousek celeru
1 kspetržele
voda
pepř
sůl
Na obalení:
150-200 ghladké mouky
asi 200 mlmléka
1-2 ksvejce
sůl
strouhanka dle potřeby
Ostatní:
olej na smažení

Postup:

1. Jazyky opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, sůl a uvaříme doměkka
2. Uvařené jazyky vyjmeme z vývaru, odřízneme podjazyčí (podjazyčí a vývar se zeleninou použijeme na polévku), zalijeme studenou vodou, ochladíme a pak jazyky oloupeme
3. Oloupané jazyky rozřízneme podélně na 3 plátky a obalíme je v klasickém trojobalu
4. Smažíme ve větším množství dobře rozpáleného oleje, nebo přímo ve fritovacím hrnci, pěkně dozlatova.

Doporučení:

Podáváme například s vařenými brambory a zeleninovou oblohou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy