Křidélka obalená v ochucené mouce, smažená dozlatova, podávaná s jogurtovým dipem.
Ingredience:
1,5 kg | kuřecích křidélek |
olej na smažení | |
nasekaná nať jarní cibulky | |
špetka soli | |
Na marinádu: | |
1/2 hrnku | hladké mouky |
2 lžičky | sladké mleté papriky |
1 lžička | pálivé mleté papriky |
1 lžička | soli |
Na jogurtový dip: | |
500 g | bílého jogurtu |
2 ks | stroužků česneku |
1 cm čerstvého zázvoru | |
sůl |
Postup:
- Očištěná křidélka opláchneme, osušíme, zlehka osolíme a špičaté konce odřízneme.
- Do hladké mouky nasypeme sladkou i pálivou papriku, sůl a vše dobře promícháme.
- Křidélka obalíme v ochucené hladké mouce a pak v pánvi na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova.
- Mezitím si připravíme dip; v misce smícháme bílý jogurt s oloupanými utřenými stroužky česneku, najemno nastrouhaným zázvorem a ochutíme solí.
- Smažená křidélka podáváme posypané nadrobno nasekanou cibulovou natí, s připraveným dipem a čerstvým pečivem.