REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená křidélka s jogurtovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křidélka obalená v ochucené mouce, smažená dozlatova, podávaná s jogurtovým dipem.


Ingredience:
1,5 kgkuřecích křidélek
olej na smažení
nasekaná nať jarní cibulky
špetka soli
Na marinádu:
1/2 hrnkuhladké mouky
2 lžičkysladké mleté papriky
1 lžičkapálivé mleté papriky
1 lžičkasoli
Na jogurtový dip:
500 gbílého jogurtu
2 ksstroužků česneku
1 cm čerstvého zázvoru
sůl

Postup:

1. Očištěná křidélka opláchneme, osušíme, zlehka osolíme a špičaté konce odřízneme
2. Do hladké mouky nasypeme sladkou i pálivou papriku, sůl a vše dobře promícháme
3. Křidélka obalíme v ochucené hladké mouce a pak v pánvi na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova
4. Mezitím si připravíme dip; v misce smícháme bílý jogurt s oloupanými utřenými stroužky česneku, na jemno nastrouhaným zázvorem a ochutíme solí
5. Smažená křidélka podáváme posypané na drobno nasekanou cibulovou natí, s připraveným dipem a čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy