Kapsa z kuřecích prsou naplněná šunkou, salámem, sýrem a kapií, obalená v trojobalu a usmažená dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | velké kuřecí prsní řízky |
4 ks | plátky šunky |
16 ks | plátků tvrdého salámu (Vysočina) |
1 ks | červené kapie |
40 g | sýra Niva |
mletá červená paprika | |
vegeta | |
tuk | |
Na obalení: | |
100 ml | mléka |
2 ks | vejce |
hladká mouka | |
strouhanka | |
sůl |
Postup:
- Očištěné plátky kuřecích prsou z jedné strany nařízneme (jako bychom je chtěli podélně rozpůlit) a zvětším tak jejich plochu, mírně je rozklepeme. Jednotlivé prsní řízky z obou stran okořeníme vegetou a červenou paprikou (nesolíme, vegeta je dost slaná!).
- Na každý plátek masa vyskládáme vždy plátek šunky, čtyři plátky Vysočiny, kousek Nivy, širší proužek omyté a nakrájené kapie, řízky pak překlopíme v půli a konce přitiskneme k sobě, případně je zajistíme párátky.
- Vytvořené kapsy obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných v mléce a mírně osolených, ve strouhance.
- Zvolna usmažíme v horkém tuku do světlé nazlátlé barvy.
Smažené kapsy musíme smažit pozvolna, jinak budou uprostřed syrové. Můžeme si pomoci tím, že je pár minut dopečeme v troubě, nebo je chvíli doděláme v mikrovlnné troubě.