REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená brokolice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce ovařené brokolice obalené v trojobalu a usmažené do světle nazlátlé barvy.


Ingredience:
700 gočištěné brokolice
200 gstrouhanky
150 ghladké mouky
150 gtuku
100 gmléka
3 ksvajec
sůl
voda na ovaření

Postup:

1. Opláchnutou brokolici částečně uvaříme v mírně osolené vodě, pak ji vyjmeme a necháme ji okapat a vychladnout
2. Vychladlou ji rozebereme na menší růžičky, ty pak postupně obalíme v prosáté hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a v prosáté strouhance
3. Obalenou brokolici zvolna osmažíme v horkém tuku do světle nazlátlé barvy
4. Po usmažení nejlépe ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy