REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená brokolice, šťouchané brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednotlivé růžičky brokolice povařené v osolené vodě, pak obalené v těstíčku a strouhance, usmažené dozlatova, servírované například se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.


Ingredience:
500 gbrokolice
150 ghladké mouky
cca 100 mlmléka
2 ksvejce
1 lžičkasoli
strouhanka
olej na usmažení brokolice
Na šťouchané brambory:
500 gbrambory ve slupce
100 mlsmetany ke šlehání
pažitka
voda
sůl

Postup:

1. Brokolice zbavíme tvrdých koťálů a rozebereme na růžičky
2. V osolené vodě vaříme 5 minut, poté v sítku prolijeme studenou vodou a necháme okapat a zchádnout
3. Do misky dáme mouku, sůl, vejce a mléka tolik, abychom získali hustější těstíčko, řádně prošleháme a jednotlivé růžičky namáčíme v těstíčku, následně odkládáme do talíře, pak obalíme ve strouhance
4. Smažíme ve fritéze na 180 °C dozlatova cca 4 minuty
5. Podáváme třeba se šťouchanými bramborami a zeleninovým salátem, kdo chce, dá si i tatarku Příprava brambor:
1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, okapané oloupáme
2. Oloupané brambory rozšťoucháme, zjemníme teplou smetanou, dosolíme a přidáme sekanou pažitku.

Doporučení:

Lze smažit ve vyšší vrstvě tuku (olej, sádlo) i v pánvi nebo dietněji na pečícím papíře v troubě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy