Plátky cibule plněné strouhaným sýrem a obalené v hustém pivním těsíčku. Smažené do zlatova ve vyšší vrstvě oleje.
Ingredience:
4-6 ks | středně velké cibule |
120 g | mozzarelly |
Těstíčko: | |
1 hrnek | polohrubé mouky |
1/2 hrnku | piva |
1/2 lžičky | cukru |
1 ks | vejce |
pepř | |
sůl | |
Na smažení: | |
rostlinný olej |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky
2. Vždy mezi dva plátky vložíme lžičku strouhané mozzarelly a přiklopíme dalším plátkem cibule; přitiskneme k sobě
3. Z mouky, vajec, piva, soli, cukru a pepře umícháme hladké husté těstíčko
4. Cibulová kolečka v něm obalíme a smažíme v rozpáleném oleji do zlatova
5. Ihed podáváme se zeleninovými saláty, brambory nebo pikantními dipy.
V případě potřeby těstíčko zahustíme moukou nebo naopak naředíme pivem.