REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená cibule v pivním těstíčku plněná sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky cibule plněné strouhaným sýrem a obalené v hustém pivním těsíčku. Smažené do zlatova ve vyšší vrstvě oleje.


Ingredience:
4-6 ksstředně velké cibule
120 gmozzarelly
Těstíčko:
1 hrnekpolohrubé mouky
1/2 hrnkupiva
1/2 lžičkycukru
1 ksvejce
pepř
sůl
Na smažení:
rostlinný olej

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky
2. Vždy mezi dva plátky vložíme lžičku strouhané mozzarelly a přiklopíme dalším plátkem cibule; přitiskneme k sobě
3. Z mouky, vajec, piva, soli, cukru a pepře umícháme hladké husté těstíčko
4. Cibulová kolečka v něm obalíme a smažíme v rozpáleném oleji do zlatova
5. Ihed podáváme se zeleninovými saláty, brambory nebo pikantními dipy.

Doporučení:

V případě potřeby těstíčko zahustíme moukou nebo naopak naředíme pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy