Stará, pomalu zlidovělá, pomazánka připravená povařením spojky, která se pak promíchá s pomletým salámem, kyselou okurkou a majonézou.
Ingredience:
500 g | měkkého salámu |
300 g | majonézy |
3 ks | kyselé okurky |
3 ks | cibule |
Na spojku: | |
100 g | kečupu |
2 lžíce | plnotučné hořčice |
2 lžíce | rostlinného oleje |
2 lžíce | octa |
1 lžička | chilli |
1 lžička | soli |
6 ks | kostek cukru |
Postup:
- Salám umeleme na masovém strojku, oloupanou cibuli a okurky nastrouháme na hrubším struhadle, vše promícháme.
- Připravíme spojku; smícháme olej, ocet, kečup, sůl, chilli, hořčici a cukr, vaříme a mícháme, až vznikne hladká hmota, kterou zalijeme salámovou směs.
- Promícháme a necháme 8 hodin rozležet.
- Nejlépe druhý den v mícháme majonézu a můžeme podávat.
Tato pomazánka je skvělá namazaná na chlebíčkách nebo jednohubkách.
Poznámka:foto: D. Marounek