REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepované ořechové pusinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě při nízké teplotě sušené vánoční pusinky, po upečení slepené máslovým krémem.


Ingredience:
140 gmoučkového cukru
140 gmletých ořechů
2 ksbílky
tuk na vymazání plechu
Na krém:
140 gmoučkového cukru
125 gmásla (rostlinného tuku)
25 ghladké mouky
1/8 lmléka
1 bal.vanilkového cukru
1 ksžloutku

Postup:

1. Z bílků ušleháme tuhý sníh
2. Lehce do sněhu zamícháme cukr a umleté oříšky
3. Na tukem vymazaný plech tvoříme malé kopečky, které ještě zdobíme ořechovým jádrem nebo mandlí
4. Pečeme – sušíme na nejnižší možné teplotě v troubě asi 60 minut
5. Dobře vychladlé pusinky slepujeme vždy po dvou níže uvedeným krémem.

Příprava krému na slepení:
1. Mléko s předem rozmíchanou moukou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu
2. Povaříme 2-3 minuty a pak necháme za občasného zamíchání, vychladnout
3. Mezitím změklé máslo (tuk) dáme do misky a utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutkem do pěny
4. Po lžičkách do něho vmícháme vychladlou kaši a stále třeme
5. Pro lepší promíchání krému lze použít elektrický šlehač.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy