V troubě při nízké teplotě sušené vánoční pusinky, po upečení slepené máslovým krémem.
Ingredience:
140 g | moučkového cukru |
140 g | mletých ořechů |
2 ks | bílky |
tuk na vymazání plechu | |
Na krém: | |
140 g | moučkového cukru |
125 g | másla (rostlinného tuku) |
25 g | hladké mouky |
1/8 l | mléka |
1 bal. | vanilkového cukru |
1 ks | žloutku |
Postup:
1. Z bílků ušleháme tuhý sníh
2. Lehce do sněhu zamícháme cukr a umleté oříšky
3. Na tukem vymazaný plech tvoříme malé kopečky, které ještě zdobíme ořechovým jádrem nebo mandlí
4. Pečeme – sušíme na nejnižší možné teplotě v troubě asi 60 minut
5. Dobře vychladlé pusinky slepujeme vždy po dvou níže uvedeným krémem.
Příprava krému na slepení:
1. Mléko s předem rozmíchanou moukou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu
2. Povaříme 2-3 minuty a pak necháme za občasného zamíchání, vychladnout
3. Mezitím změklé máslo (tuk) dáme do misky a utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutkem do pěny
4. Po lžičkách do něho vmícháme vychladlou kaši a stále třeme
5. Pro lepší promíchání krému lze použít elektrický šlehač.