REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice z plzeňské krčmy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Převařená slepice, rozporcovaná, opečená zprudka na oleji, pak dopečená v troubě doměkka na slanině podlitá vývarem, omáčka kromě koření dochucená švestkami a povidly, ke konci pečení i jedním nakrájeným jablkem.


Ingredience:
1 ksslepice uvařená skoro doměkka
10 kssušených švestek
6 kskuliček jalovce
2 ksbobkové listy
1 kskyselé jablko
150 gslaniny
4 lžícešvestkových povidel
0,5 lslepičího vývaru
olej
sůl

Postup:

1. Slepici naporcujeme na jednotlivé díly, které opečeme zprudka v pekáčku na oleji
2. Vyjmeme a přidáme nakrájenou slaninu, opečeme, přihodíme posekané švestky, bobkový list, jalovec, vmícháme povidla a zalijeme trochou vývaru
3. Necháme probublat, pak přidáme maso, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, podle potřeby podléváme vývarem tak, aby se nám vytvořil dostatek husté šťávy
4. Asi 15 min před dokončením odkryjeme, přidáme nakrájená jablka a dopečeme kůrčičku.

Doporučení:

Vaření slepice: dobře očištěnou ji necháme v celku nebo ji rozdělíme na půlku či čtvrtky, vložíme do tlakového hrnce s horkou vodou, přidáme oloupanou cibuli, bobkový list a kuličky pepře a nového koření, hrnec dobře uzavřeme, na mírném ohni vaříme asi 90-120 minut, podle velikosti a stáří slepice, tedy někdy i déle.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy