REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice jako husa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodě povařená rozporcovaná slepice, dopečená v troubě doměkka.


Ingredience:
1 ksslepice
120 gslaniny
1-2 dlčerného piva
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Očištěnou a omytou slepici rozčtvrtíme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka (vývar který vznikne můžeme dále zpracovat na polévku, musíme však odstranit tuk)
2. Čtvrtky slepice vyjmeme z vody, okapané ještě lehce osolíme, vydatně posypeme kmínem a na pekáči obložíme plátky slaniny
3. Podlijeme pivem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka a dozlatova, během pečení maso podléváme pivem nebo vodou a přeléváme výpekem.

Doporučení:

Podáváme s podušeným kysaným zelím a například houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy