Ve vodě povařená rozporcovaná slepice, dopečená v troubě doměkka.
Ingredience:
1 ks | slepice |
120 g | slaniny |
1-2 dl | černého piva |
voda | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou a omytou slepici rozčtvrtíme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka (vývar který vznikne můžeme dále zpracovat na polévku, musíme však odstranit tuk)
2. Čtvrtky slepice vyjmeme z vody, okapané ještě lehce osolíme, vydatně posypeme kmínem a na pekáči obložíme plátky slaniny
3. Podlijeme pivem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka a dozlatova, během pečení maso podléváme pivem nebo vodou a přeléváme výpekem.
Podáváme s podušeným kysaným zelím a například houskovým nebo bramborovým knedlíkem.