REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slavnostní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vývar z vepřových žebírek a zeleniny servírovaný s vložkou z vařených nok.


Ingredience:
800 gvepřových žebírek
150 gzeleniny (celer, mrkev, pórek)
2 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
2 lvody
petrželová nať
bobkový list
pepř
sůl
osolená voda na uvařní noků

Postup:

1. Žebírko omyjeme, rozdělíme na menší kousky a dáme spolu s kořením vařit do 2 l vody, při vaření sbíráme pěnu s hladiny
2. Asi po 30 minutách přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou zeleninu, osolíme a vaříme doměkka
3. Připravíme si noky; mléko svaříme s máslem a s trochou soli, přidáme mouku a vymícháme hladké těstíčko, do mírně zchladlého ještě zapracujeme vejce, lžičkou pak vykrajujeme noky, uvaříme je ve slané vodě a scedíme
4. Do každé porce polévky dáme několik noků a ozdobíme petrželovou natí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy