REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin z listového těsta naplněný šunkou nebo měkkým salámem, sterilovanými žampióny, tvrdým sýrem, paprikou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 balíčeklistového těsta
250 gšunky nebo měkkého salámu
250 gtvrdého sýra
200 gsterilovaných žampionů
30 ghladké mouky
4 ksstroužky česneku
1 ksvejce
1 ksmenší červené papriky
3 lžícekečupu
oregano
sůl
pečící paprír

Postup:

1. Listové těsto rozdělíme na dva stejné díly, na pomoučeném vále je vyválíme na obdélníky
2. Každý plát potřeme kečupem smíchaným s prolisovaným česnekem, okořeníme oreganem, poklademe plátky šunky nebo kolečky salámu a posypeme na kostičky nakrájeným sýrem, důkladně okapanými žampiony, nadrobno nakrájenou paprikou
3. Obložené pláty těsta osolíme, opatrně stočíme do tvaru závinu a obě nohavice položíme na plech vyložený pečícím papírem
4. Nakonec povrch závinu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí, pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy