REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaní hastrmánci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené vánoční cukroví z kynutého těsta máčeného ve vodě. Slaná varianta.


Ingredience:
500 gpolohrubé výběrové mouky
200 gmásla
50 gdroždí
1 ksvejce
1 ksžloutku
6 lžicmléka
1 lžícecukru
špetka soli
ušlehané osolené vejce
nastrouhaný sýr

Postup:

1. Z vlahého mléka, trochy cukru, droždí a mouky připravíme kvásek, po vykynutí jej vlijeme do připravené mouky
2. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, žloutek, špetku soli, mléko a zaděláme tuhé těsto
3. Z těsta uhněteme kouli, kterou zavážeme do mokré utěrky a ponoříme na 2 hodiny do studené vody, vykynuté těsto vyplave napovrch
4. Těsto osušíme, rozdělíme na kousky, a vyválíme na placky, z kterých formičkami vykrajujeme různé tvary
5. Jednotlivé vykrojené kousky těsta klademe na pomaštěný plech, potřeme je ušlehaným a osoleným vejcem, hustě posypeme nastrouhaným sýrem
6. Pečeme dorůžova v troubě vyhřáté na 180-190 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy