V troubě upečená kolečka slepovaná máslovým krémem, politá rozpuštěnou čokoládou a posypaná pistáciemi.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
220 g | másla |
100 g | mletých vlašských ořechů |
80 g | moučkového cukru |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
Na krém: | |
4 lžíce | vaječného koňaku |
200 g | másla |
100 g | moučkového cukru |
Na dohotovení: | |
100 g | hořké čokolády |
100 g | vyloupaných nesolených pistácií |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky, změklého na menší kousky nakrájeného másla, na jemno mletých vlašských ořechů a moučkového i vanilkového cukru vypracujeme těsto
2. Těsto vyválíme na plát, ze kterého vykrájíme kolečka, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 10 minut
3. Mezitím ze změklého másla nakrájeného na menší kousky, moučkového cukru a vaječného koňaku vyšleháme hladký krém
4. Vychladlá kolečka slepujeme vždy dvě k sobě připraveným máslovým krémem, polijeme rozehřátou čokoládou a ozdobíme na drobno nasekanými vyloupanými pistáciemi.