REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepovaná kolečka bílým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená kolečka slepovaná máslovým krémem, politá rozpuštěnou čokoládou a posypaná pistáciemi.


Ingredience:
300 ghladké mouky
220 gmásla
100 gmletých vlašských ořechů
80 gmoučkového cukru
1 kssáčku vanilkového cukru
Na krém:
4 lžícevaječného koňaku
200 g másla
100 gmoučkového cukru
Na dohotovení:
100 ghořké čokolády
100 gvyloupaných nesolených pistácií

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, změklého na menší kousky nakrájeného másla, na jemno mletých vlašských ořechů a moučkového i vanilkového cukru vypracujeme těsto
2. Těsto vyválíme na plát, ze kterého vykrájíme kolečka, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 10 minut
3. Mezitím ze změklého másla nakrájeného na menší kousky, moučkového cukru a vaječného koňaku vyšleháme hladký krém
4. Vychladlá kolečka slepujeme vždy dvě k sobě připraveným máslovým krémem, polijeme rozehřátou čokoládou a ozdobíme na drobno nasekanými vyloupanými pistáciemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy