REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slanečkový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept ze Švédska na bramborový salát ze slanečků, vařeného masa, červené řepy a jablek.


Ingredience:
1 ksslaneček
1 kssterilované okurky
2 ksmalých jablek
200 gvařených brambor
150 gvařené červené řepy
150 gvařeného masa
mletý pepř
mléko
ocet
cukr
sůl
Na ozdobu:
1 ksvejce uvařeného natvrdo
1 ksvařené červené řepy
petrželka
šlehačka

Postup:

1. Slanečka očistíme a namočíme na noc do vody
2. Druhý den z něj odstraníme kůži, kosti a namočíme na 2 hodiny do mléka
3. Potom ho opláchneme, osušíme, nakrájíme společně s masem, červenou řepou, brambory, okurkou a oloupanými, jádřinců zbavenými jablky na malé kostičky, osolíme, okyselíme, osladíme, opepříme a lehce promícháme
4. Nakonec vmícháme smetanu
5. Salát urovnáme na mísu, ozdobíme proužky na jemno nastrouhaného bílku, žloutku a červené řepy
6. Po obvodu urovnáme petrželku a podáváme se šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy