REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladké fondue se sýrem a vanilkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka z mléka, pudinku, cukru, másla, strouhaného sýra, vína, koňaku, citronové kůry a rozinek, určená k namáčení kousků ovoce nebo čokolády.


Ingredience:
100 gnastrouhaného eidamu
2 lžícecukru krupice
1 lžícepudinkového prášku
1 lžícemásla
1 ksvanilinového cukru
1 dlbílého vína
1 dlmléka
0,5 dlvaječného koňaku
citronová kůra
rozinky

Postup:

1. Mléko rozmícháme s pudinkovým práškem, krupicovým i vanilinovým cukrem, přivedeme k varu a mícháme, až začne tuhnout
2. Pak odstavíme z tepla, necháme zchladnout a poté vešleháme změklé máslo, na jemno nastrouhaný sýr, bílé víno a vaječný koňak
3. Nakonec dochutíme kousky citronové kůry a omytými okapanými rozinkami
4. Ve vhodné nádobě umístíme omáčku na stůl nad mírný plamen a namáčíme do ní kousky ovoce nebo čokolády.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy