Omáčka z mléka, pudinku, cukru, másla, strouhaného sýra, vína, koňaku, citronové kůry a rozinek, určená k namáčení kousků ovoce nebo čokolády.
Ingredience:
100 g | nastrouhaného eidamu |
2 lžíce | cukru krupice |
1 lžíce | pudinkového prášku |
1 lžíce | másla |
1 ks | vanilinového cukru |
1 dl | bílého vína |
1 dl | mléka |
0,5 dl | vaječného koňaku |
citronová kůra | |
rozinky |
Postup:
1. Mléko rozmícháme s pudinkovým práškem, krupicovým i vanilinovým cukrem, přivedeme k varu a mícháme, až začne tuhnout
2. Pak odstavíme z tepla, necháme zchladnout a poté vešleháme změklé máslo, na jemno nastrouhaný sýr, bílé víno a vaječný koňak
3. Nakonec dochutíme kousky citronové kůry a omytými okapanými rozinkami
4. Ve vhodné nádobě umístíme omáčku na stůl nad mírný plamen a namáčíme do ní kousky ovoce nebo čokolády.