REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarkové pivní bochánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bochánky z mouky, černého piva, škvarků a dalších ingrediencí, upečené v troubě dorůžova.


Ingredience:
500 ghladké mouky
400 gvepřových škvarků
150 mlsvětlého piva
125 mlmléka
4 lžícevepřového sádla
1 lžícecukru krupice
4 ksžloutků
1 kskostky droždí
sůl
Na posypání:
hrubozrnná sůl

Postup:

1. Na vále vytvoříme z hladké mouky smíchané s větší špetkou soli hromádku, ve které uděláme důlek, do kterého vyklepneme žloutky, přidáme krupicový cukr, rozdrobené droždí, vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a vše zpracujeme v těsto
2. Škvarky nakrájíme na drobnější kousky a přidáme společně do těsta se světlým pivem, pořádně vše uhněteme, až se v těstě začnou tvořit bublinky a necháme 1 hodinu kynout (těsto zdvojnásobí svůj objem)
3. Pak z něho tvarujeme ploché bochánky velikosti dlaně, potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme hrubou solí
4. Rozložíme na plech, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova asi 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy