REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarkové knedlíky s kysaným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové knedlíky plněné škvarky, servírované s kysaným zelím.


Ingredience:
1 kgden předem uvyřených brambor
500 gkysaného zelí
300 ghrubé mouky
200 gškvarků
50 gstrouhanky
30 gkrupice
1 ksvejce
1 ksvětší cibule
2 lžícesádla
sůl

Postup:

1. Nejlépe den předem uvařené a prochladlé brambory nastrouháme nebo prolisujeme
2. K bramborům přidáme mouku, krupice, vejce a vše osolíme
3. Ze směsi vypracujeme těsto, které v případě potřeby můžeme zahustit moukou
4. Škvarky umeleme na masovém strojku, promícháme je s trochou strouhanky
5. Bramborové těsto rozválíme asi na 15 mm silný plát, ten pak rozkrájíme na čtverce, poklademe je hromádkami připravené škvarkové náplně a pečlivě uzavřeme
6. Knedlíky vkládáme do vroucí mírně osolené vody a vaříme 10-15 minut
7. Uvařené knedlíky vyjmeme a nejlépe ihned podáváme ozdobené na sádle osmaženou cibulkou a obložené kysaným zelím.

Doporučení:

Zelí ke knedlíkům můžeme servírovat studené, ohřáté nebo i podušené na cibulovém základě a zahuštěné jíškou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy