REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skotské řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto připravené tuříny byly tradičně podávány společně šťouchanými bramborami a haggis (skotské národní jídlo), při oslavách svátku Brrns Night. Jídlo se zapíjelo velkým množstvím whisky.


Ingredience:
750 gtuřínu
muškátový oříšek
černý mletý pepř
sůl
máslo nebo olivový olej

Postup:

1. Tuříny očistíme, nakrájíme na kousky a uvaříme ve větším množství vody
2. Rozvařené tuříny rozmixujeme, šťávu odstrarníme
3. Dochutíme pepřem, solí a nastrouhaným muškátovým oříškem, směs omastíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy