REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skorupača

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato vaječná omáčka pochází z Balkánu.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
0,5 lkysané smetany
3 lžícehladké mouky
3 ksvajec
sůl

Postup:

1. Smetanu rozšleháme s hladkou moukou, solí a za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme ji 5 minut
2. Potom omáčku sundáme z plotýnky a postupně zašleháme do předu rozšlehaná vejce
3. Nakonec omáčku vrátíme zpět na plotýnku a za stálého míchání vaříme na velmi malém plameni, až se vejce se smetanou a moukou spojí v hladkou omáčku a trochu tuku vystoupí na povrch
4. Omáčku hned sundáme z plotýnky a podáváme se zastřenými vejci.

Doporučení:

– Zastřená vejce: vejce postupně vyklepneme do vyšší vrstvy téměř vařící osolené a okyselené vody, ohříváme je pod bodem varu asi 3 minuty, potom vyjmeme odpěňovačkou (sítkem) a necháme dobře odkapat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy