REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skořicové placičky ze škvarků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc odleželé těsto, vykrájené, upečené, obalené ve skořicovém cukru.


Ingredience:
130 ghladké mouky
130 gškvarků
1 ksvejce
1 kshřebíčku
1 lžícemoučkového cukru
1/4 lžičkyskořice
citrónová kůra
špetka soli
skořicový cukr na obalení

Postup:

1. Umleté škvarky smícháme s moukou, solí, cukrem, utlučeným kořením, ustrouhanou citrónovou kůrou a s vejcem
2. Hmotu zpracujeme v těsto, které necháme přes noc odpočinout
3. Druhý den vyválíme z těsta placku a z ní vykrájíme kolečka, klademe je na vymazaný plech a pečeme dorůžova v troubě vyhřáté na 180-190 °C
4. Ještě teplá kolečka obalujeme ve skořicovém cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy