REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skořicové oválky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oválky z těsta ochuceného skořicí, kakaem, cukrem a nasekanými oříšky, v troubě upečené dozlatova.


Ingredience:
250 ghladké mouky
180 gmásla
100 glískových oříšků
100 gmoučkového cukru
20 gkakaového pudinku
1 ksvejce
2 lžičkyskořice
1 lžícekakaa
1/2 lžičkykypřicího prášku do pečiva

Postup:

1. Lískové ořechy v pánvi na sucho opražíme, necháme zchladnout, pak je na jemno nastrouháme
2. Prosátou hladkou mouku promícháme s kakaem, mletou skořicí, práškem do pečiva a pudinkovým práškem, přidáme moučkový cukr, opražené oříšky, vejce, na menší kousky nakrájené změklé máslo a zpracujeme na těsto
3. Těsto vytvarujeme do tvaru válečku a dáme na 2 hodiny do chladu odležet
4. Potom z odleželého těsta odkrajujeme kousky, ze kterých tvarujeme oválky, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 10 minut, pak na mřížce necháme zchladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy