REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skořicové koblížky s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké smažené koblížky obalené ve skořicovém cukru, servírované s jahodami a jogurtovou pěnou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
Na koblížky:
400 gpolohrubé mouky
100 gskořicového cukru na obalení
45 gmoučkového cukru
25 gdroždí
220 mlvlažného mléka
2 ksžloutky
1 kscitrónu
1 lžičkasoli
Na jogurtovou pěnu:
250 grostlinné šlehačky
200 gbílého jogurtu
50 gmoučkového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
1/2 ksvanilkového lusku
kůra z 1 ks citrónu
Na jahody:
500 gjahod
80 gmoučkového cukru
snítka máty

Postup:

1. Droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, ten necháme asi 15 minut vykynout
2. Vykynutá kvásek promícháme s ostatními, výše uvedenými, surovinami v kypré těstíčko a necháme 30 minut dále kynout
3. Jakmile nám těsto vykyne, těsto vyválíme na 2 cm vysoký plát a kulatou formičkou o průměru 4,5 cm vykrajujeme jednotlivé minikoblížky
4. Chvilku je necháme odpočinout, pak je smažíme, v dobře rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova
5. Hotové usmažené koblížky necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru.

Příprava jogurtové pěny:
Smetanu vyšleháme do tuha společně s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkou, dobře promícháme s jogurtem a necháme vychladit.

Příprava jahod:
Omyté a dobře okapané jahody nakrájíme na kostičky, promícháme s moučkovým cukrem a nasekanou mátou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy