Podušené hrušky ve víně servírované se smetanovými nočky, pokropené likérem a posypané citronátem.
Ingredience:
125 g | mandlí |
45 g | cukru |
4 ks | plátků želatiny |
2 ks | hrušek |
1/4 l | mléka |
200 ml | smetany |
50 ml | bílého vína |
2 lžíce | pomerančového likéru |
1/4 lžičky | mleté skořice |
špetka citronátu (nakládaná citronová kůra) |
Postup:
1. Želatinu dáme nabobtnat
2. Mandle rozmixujeme s mlékem, se skořicovou kůrou, cukrem a lehce povaříme
3. Směs necháme trochu vychladnout, přidáme vymačkanou želatinu, kterou necháme v mandlovém mléku rozpustit, vyndáme skořicovou kůru a necháme vychladnout
4. Smetanu s mletou skořicí ušleháme do tuha, opatrně vmícháme do pěny a dáme na 3 hodiny do chladničky
5. Oloupané hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřince a asi 5 minut podusíme ve víně do změknutí, pak nakrájíme na plátky
6. Ze smetanové směsi vykrajujeme lžící nočky, obložíme je plátky hrušek, pokropíme je likérem a posypeme citronátem.