Skopové maso nakrájené na kostky, dušené na cibuli s přidáním koření a nakrájené zeleniny.
Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby: | |
450 g | skopové plece |
350 g | zeleninové směsi |
(mrkev, paprika, | |
hrášek, fazolky, brokolice) | |
1 lžíce | oleje |
1 lžíce | másla |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
mletý muškátový oříšek | |
petrželka | |
sůl | |
voda na podlití |
Postup:
1. Skopové maso zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na kostky 2. Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo 3. Papriku opláchneme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky 4. Brokolici rozebereme na růžičky a nakrájíme na menší kousky 5. Fazolky očistíme, nakrájíme na menší kousky a hrášek vyloupeme z lusků 6. Na rozehřátém oleji s máslem zpěníme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme nakrájené maso a ze všech stran za stálého míchání opečeme 7. Jakmile maso pustí šťávu osolíme ho, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku, podlijeme trochou horké vody a pod pokličkou zvolna dusíme za občasného promíchání(podle potřeby podlévání horkou vodou) skoro doměkka 8. Ke konci dušení přidáme nakrájenou zeleninu, podle potřeby podlijeme vodou a zvolna dodusíme doměkka 9. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
Doporučení:– Doporučujeme podávat s vařenými bramborami.
Poznámka:– Skopové maso podáváme nejlépe v zimních měsících.