REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopové s fazolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skopové maso podušené na cibulovém základě s rajčaty a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
800 gskopového masa z krku
250 gfazolových lusků
400 mldrcených rajčat z plechovky
1 lžícemleté papriky
1 lžícesádla
2 kscibule
mletý pepř
bylinky (např. čerstvá majoránka)
voda
sůl

Postup:

1. Skopové maso důkladně očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. Na rozehřátém sádle osmahneme oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené maso, ze všech stran opečeme, zasypeme mletou paprikou, ochutíme solí, okořeníme pepřem, přilijeme horkou vodu a přidáme 100 ml drcených rajčat
3. Maso přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka, když se šťáva vydusí, přidáme do hrnce očištěné, na menší kousky překrájené fazolové lusky, zbylá drcená rajčata, podle potřeby přilijeme trochu vody a vše ještě krátce podusíme
4. Hotový skopový guláš dozdobíme bylinkami a servírujeme s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy