REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopové řízky na slanině a zázvoru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované a podušené skopové steaky se slaninou, vínem a zázvorem.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
600 gskopových řízků z kýty (jehněčích)
60 gcibule
50 gslaniny
30 gčerstvého oloupaného zázvoru
200 mlbílého vína
hladká mouka na obalení
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Omyté řízky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli
3. Do pánve vložíme řízky, po obou stranách opečeme, chvíli dusíme ve vlastní šťávě a pak je podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka
4. Když jsou řízky měkké, podlijeme je bílým vínem, přidáme na kostičky pokrájený zázvor a vše krátce povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy