Orestované a podušené skopové steaky se slaninou, vínem a zázvorem.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
600 g | skopových řízků z kýty (jehněčích) |
60 g | cibule |
50 g | slaniny |
30 g | čerstvého oloupaného zázvoru |
200 ml | bílého vína |
hladká mouka na obalení | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Omyté řízky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli
3. Do pánve vložíme řízky, po obou stranách opečeme, chvíli dusíme ve vlastní šťávě a pak je podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka
4. Když jsou řízky měkké, podlijeme je bílým vínem, přidáme na kostičky pokrájený zázvor a vše krátce povaříme.