REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopové v kapustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky skopového (předního) podušené na cibulovém základě spolu s kapustou.


Ingredience:
1 kgskopového masa předního
50 gslaniny
3 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksstředně velké kapusty
mletý černý pepř
sůl
sádlo
tuk
voda
hladká mouka

Postup:

1. Skopové maso vykostíme, opláchneme ve vlažné vodě, osušíme a nakrájíme na kostky
2. Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a osmahneme v hrnci na sádle dorůžova
3. Přidáme maso, krátce opečeme, osolíme, dochutíme pepřem, zalijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a dusíme do poloměkka
4. Očistíme a přikrájíme středně velkou kapustu, spaříme vařící vodou a přidáme k masu
5. Pokrm zahustíme jíškou, připravenou z hladké mouky a tuku, zředíme vlažnou vodou, přidáme stroužky česneku utřeného se solí a dodusíme doměkka
6. Slaninu nakrájíme na kostečky a na pánvičce částečně rozškvaříme, pak ji přidáme k hotovému pokrmu.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy