Kostky ze skopového masa podušené na cibulovém základu v rajčatovém protlaku a víně.
Ingredience:
500 g | skopového masa |
1 dl | bílého vína |
1 ks | cibule |
1 ks | bobkového listu |
1/2 ks | stroužku česneku |
2 lžíce | oleje |
1-2 lžíce | rajčatového protlaku |
hladká mouka | |
tymián | |
mletý pepř | |
olivy | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky, dáme na drobně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli
2. Opečeme, přidáme rozetřený česnek a zalijeme vínem
3. Obsah hrnce prudce přivedeme k varu, přidáme rajčatový protlak, sůl, koření a dusíme doměkka pod pokličkou na malém plaménku
4. Po chvilce maso zapřášíme hladkou moukou, necháme ji propařit, potom ji promícháme s omáčkou, podlijeme trochou vody a dohotovíme
5. Ke konci dušení přidáme olivy
6. Ragú podáváme na talíře vytřené česnekem.
– Příloha: Bílý chleba.