REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řecký wrap s kozím sýrem na gril

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehký oběd nebo večeře připravená do 15 minut. Jde o velké tortilly naplněné grilovaným kozím sýrem na gril Bon Lait, zeleninou a dressingem, servírované zabalené do tvaru wrapů.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvelké tortilly
2 kssalátová srdíčka
2 ksvelká rajčata
1 ksstroužek česneku
1/2 ksčervené cibule
2 baleníkozího sýru na gril Bon Lait
1 kelímekbílého jogurtu
1 hrstnakrájených černých oliv
1 hrstčerstvého kopru
1 lžíceoregana
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkakajenského pepře
pepř
sůl

Postup:
  1. Nejprve si připravte dressing smícháním bílého jogurtu s koprem a jedním stroužkem prolisovaného česneku, dochuťte solí a pepřem a dejte do lednice.
  2. Poté si nakrájejte zeleninu – salátová srdíčka, rajčata na plátky, červenou cibuli na tenká půlkolečka a olivy na kolečka.
  3. Rozpalte pánev nebo gril, kozí sýr potřete směsí olivového oleje, oregana a kajenského pepře a ugrilujte dozlatova. Po sundání z ohně znovu potřete podle chuti.
  4. Tortilly dejte na pár vteřin na pánev, aby změkly, poté je naplňte zeleninou, sýrem, pokapejte dressingem, zabalte a podávejte.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co je fermentace, kvašení, pickles či zavařování neboli sterilace?

Umíte rozlišit pojmy jako fermentace či kvašení? A co Pickles, víte co to je? A co zavaření neboli sterilace. Jaký je rozdíl mezi všemi těmito uvedenými pojmy? Více se dozvíte právě v tomto článku!

číst dále ...

Celozrnná špaldová mouka se vrací na naše stoly. Je skvělá na pečivo, pizzu i pro naše tělo

Zájem o minimálně šlechtěný druh pšenice – špaldu, poslední roky roste. Špaldová mouka je dobře stravitelná, obsahuje řadu důležitých látek a může se pyšnit i vyšším podílem minerálních látek a bílkovin. Navíc je odolnější proti škůdcům, chorobám i nepřízni počasí. Poznáte ji podle výraznější oříškové chuti a v kuchyni z ní můžete vykouzlit všechno, co máte rádi – od pečiva, přes chleba, dorty i bábovky až po těsto na pizzu nebo jahodové knedlíky.

číst dále ...

Krůtí maso v kuchyni: Jak ho využít a na co dát pozor při nákupu

Krůtí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa, které se objevuje na českých jídelníčcích. Není divu – nízký obsah tuku ve spojení s výbornou chutí z něj dělá vyhledávané jídlo, oblíbené u dětí i dospělých. Málokterý druh masa navíc nabízí tak široké možnosti využití. Proč byste měli krůtí zařazovat do jídelníčku a čemu věnovat pozornost při nákupu a zpracování?

číst dále ...

Světová kuchyně? Která je vaše nejoblíbenější hned po té naší české?

A máme tu nové téma měsíce! Díky možnosti cestovat, ale i tisíců restaurací otevřených v Česku, které se orientují na propagaci pokrmů téměř z celého světa, dnes i my Češi můžeme porovnat naši českou kuchyni s tou světovou. Nás zajímá, která zahraniční kuchyně dokázala Čechy oslovit a stala se pro nás tou nejoblíbenější, samozřejmě hned po té naší české.

číst dále ...

Osvěžte se při letních radovánkách

Léto je v plném proudu. Polovina je již za námi, ale naštěstí máme ještě celý měsíc před sebou. A jak lépe si vychutnat teplé letní večery než s nějakým dobrým drinkem, který skvěle osvěží. Užijte si léto se vším všudy!

číst dále ...

Letní piknik stylově

Sezóna pikniků je zahájena. Ale co všechno na takový dobrý piknik mít s sebou, aby se vydařil a druhá polovička nebo celá rodina a kamarádi byli nadšení? Základem je pohodlí, dobrá nálada, příjemná společnost, kvalitní chutné jídlo a pití. Především s jídlem vám může pomoci Drůbežářský závod Klatovy, který přináší několik tipů na lehké svačinky a plnohodnotná jídla, která zaručeně promění váš piknikový dýchánek na nezapomenutelný zážitek.

číst dále ...

K létu patří grilování. Inspirujte se recepty ze surovin ze sousedství

Také cítíte, že něco visí ve vzduchu? Nemějte tentokrát obavy, máme totiž na mysli vůni grilu. Grilovací sezona je v plném proudu, proto nezahálíme a nabízíme inspiraci v podobě jednoduchých a chuťově pestrých receptů, v nichž nechybí suroviny z našich krajů. Jedná se o to nejlepší, co u nás máme – výrobky oceněné značkou kvality Regionální potravina. Toto prestižní krajské ocenění mohou získat produkty pouze jednou za rok. Pojďte si s námi užít letní chutě naplno a vyzkoušet výherní výrobky v rámci následujících receptů: opečený chleba s Javořickou pomazánkou a grilovanou paprikou, grilované kotlety s dipem ze zakysané smetany, hořčice a kerblíku a grilovaný mladý římský salát s ořechy a uzeným špekem. Jako bonus přidáváme smaženého kapra v pivním těstíčku s majonézou z meduňky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy