Další varianta řeckého guláše, tentokrát z hovězí kližky a čerstvých fazolek.
Ingredience:
500 g | čerstvých fazolek |
400 g | hovězí kližky |
50 g | oleje |
15 g | hladké mouky |
3 ks | cibule |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso si očistíme, nakrájíme na kostky a osmažíme na oleji, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme do růžova
2. Maso osolíme, opepříme podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka
3. Šťávu z masa necháme odpařit do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme malým množstvím vody, přidáme rajčatový protlak a společně dusíme téměř do měkka.
4. Poté přidáme fazolky, které si očistíme, odkrojíme konce a celé přidáme k masu a dusíme, dokud nejsou fazolky a maso měkké
5. Servírujeme s vařenými brambory.