REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopové na žampiónech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené plátky skopové kýty dušené na cibuli s žampióny.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
600 gskopové kýty
150 gžampiónů
50 gtuku
20 ghladké mouky
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 lžičkamásla
hnědá kůrka z 1 krajíčku chleba
sůl
voda (vývar) na podlití

Postup:

1. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí 2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno 3. Žampióny očistíme a nakrájíme na tenké plátky 4. Maso vykostíme, zbavíme přebytečného tuku, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem se solí a obalíme v hladké mouce 5. Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, po obou stranách opečeme plátky masa, přidáme rozlámanou chlebovou kůrku, podlijeme mírně horkou vodou (vývarem) a zakryté dusíme podle potřeby za občasného podlévání do poloměkka 6. K poloměkkému masu přidáme nakrájené žampióny a dusíme do změknutí masa 7. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, podlijeme a za stálého míchání dobře povaříme 8. Do hotové šťávy zamícháme máslo, maso dáme zpět a již jen prohřejeme.

Doporučení:

– Podáváme např. s vařenými bramborami, rýží nebo špagetami.

Poznámka:

– Vývar z kostky si připravíme podle návodu výrobce nebo použijeme čerstvý (viz vývar-polévky).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy