Skopové plecko nakrájené na kostky, podušené společně s karotkou pokrájenou na kolečka, servírované horké spolu s vařeným bramborem.
Ingredience:
800 g | skopové plece |
700 g | karotky |
1 ks | velké cibule |
2 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | másla |
sůl |
Postup:
1. Omyjeme si skopové maso a nakrájíme na větší kostky
2. Oloupanou cibuli si pokrájíme na drobno, zpěníme na másle, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvilku společně restujeme
3. Poté maso podlijeme vodou a dusíme, téměř doměkka
4. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody a promícháme
5. K masu přidáme karotku, kterou jsme si nakrájeli na slabá kolečka, dle potřeby přisolíme a pod pokličkou na mírném ohni dusíme, dokud není maso a karotka měkká
6. Pokrm podáváme hodně teplý s vařenými brambory.