REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopové maso dušené v zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky skopového předního podušené spolu se zeleninou.


Ingredience:
1 kgskopového masa předního
0,5 kgbrambor
2 ksmrkve
1 ksceleru
1 kskapusty
1 ksvětší cibule
sůl
tuk
horká voda
hladká mouka

Postup:

1. Skopové maso vykostíme, opláchneme ve vlažné vodě, osušíme utěrkou a nakrájíme na kostky
2. Maso vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme do poloměkka asi 40 minut
3. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na plátky, kapustu nakrájíme a spaříme horkou vodou
4. Upravenou zeleninu vložíme k masu, přidáme očištěné, na kostky nakrájené brambory a zvolna dusíme do měkka
5. Na závěr pokrm zahustíme cibulovou jíškou připravenou z 1 ks nadrobno nakrájené cibule, hladké mouky a tuku
6. Povaříme ještě 20 minut.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy