REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopová kýta na kmíně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skopová kýta potřená směsí z utřeného česneku se solí, na jemno nakrájené cibule, mleté papriky a sádla, zprudka orestovaná na sádle, posypaná drceným kmínem a upečená v troubě doměkka.


Ingredience:
800 gskopové kýty
2 ksstroužku česneku
1 kscibule
1 lžícedrceného kmínu
1 lžičkamleté papriky sladké
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupeme si stroužky česneku a cibuli, cibuli nakrájíme na jemno a česnek utřeme se solí
2. Pak si promícháme utřený česnek s nakrájenou cibulí, mletou paprikou a trochou sádla
3. Skopové maso si odblaníme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a potřeme připravenou směsí z česneku a dalších ingrediencí
4. Poté si v pekáčku rozehřejeme sádlo, vložíme skopové maso a zprudka ho orestujeme ze všech stran, pak maso podlijeme vodou a posypeme drceným kmínem 5. Potom pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme, dokud není maso měkké, během pečení maso přeléváme šťávou a dle potřeby podléváme teplou vodou
6. Hotové skopové maso rozdělíme na porce, přelijeme šťávou z pečení a servírujeme například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy