REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopová kýta na česneku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku pečená skopová kýta, servírovaná nakrájená na plátky, podlitá zahuštěnou šťávou z výpeku.


Ingredience:
1 kgskopové kýty
7 ksstroužků česneku
2 ksvětší cibule
mletý černý pepř
sůl
vlažná voda
hladká moka
sádlo

Postup:

1. Skopovou kýtu vykostíme, opláchneme
2. Čtyři kusy stroužky česneku utřeme se solí a kýtu jimi potřeme
3. Oloupeme dvě cibule, nakrájíme je na kostičky, přidáme tři stroužky česneku a vše osmahneme v hrnci na rozpáleném sádle dorůžova
4. Do připraveného cibulového základu pak vložíme maso v celku, opečeme ho, zprudka, ze všech stran, mírně ochutíme pepřem, podlijeme vlažnou vodou a přikryté poklicí vložíme do trouby vyhřáté na 190-200 °C
5. Pečeme asi 2 hodiny, během pečení dle potřeby přiléváme vlažnou vodu a maso výpekem přeléváme
6. Měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a 20 minut povaříme
7. Povařenou šťávu dle chuti přisolíme a nakonec ji přecedíme přes cedník
8. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme podlité přecezenou šťávou z výpeku.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, špenát, bramborové knedlíky, zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy