REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sírovec na kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vrchol úpravy sírovce v kuchyni vymyslel Aleš Vít z ČMS, známý gurmán a gurmet. Zde předkládáme tento recept.


Ingredience:
500 gmladých plodnic sírovce
1 lkuřecího vývaru
0,2 lsladké smetany
1 lžícekari koření
1 ksvětší cibule
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Mladé plodnice sírovce nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka v osolené vodě, měkké kostičky scedíme a necháme okapat
2. V hrnci na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme kostky sírovce, zalijeme kuřecím (nebo jiným vývarem, nebo použijeme masox) a ještě 5 minut povaříme
3. Rozděláme hladkou mouku se smetanou, ztlumíme plamen a vmícháme do vývaru, když omáčka zhoustne, přidáme lžíci kari, dochutíme pepřem a solí (omáčka musí mít krémovou konzistenci) 4. Podáváme s rýží, knedlíkem nebo těstovinami.

Doporučení:

Více o sírovci žlutooranžovém najdete v našem atlasu hub: Sírovec žlutooranžový.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy