REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Silvestrovská gulášová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z hovězího masa, paprik, koření, cibule a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 ghovězího předního masa
250 gbrambor
800 mlhovězího vývaru
2 lžícevepřového sádla
2 lžícerajského protlaku
2 lžícemleté papriky
2 lžícenasekané petrželky
1 lžícemajoránky
1 lžícekmínu
3 kswbobkových listů
3 ksbarevných paprik
3 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 kschilli papričky
1/2 kskrajíce staršího tvrdšího chleba
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V kastrolu na rozehřátém sádle osmahneme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule
2. Očištěné hovězí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu k cibuli a ze všech stran orestujeme, přidáme mletou papriku, kmín, protlak, oloupané na drobno nakrájené stroužky česneku, bobkové listy, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přiklopené na mírném ohni dusíme téměř doměkka (asi 60 minut)
3. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriky i chilli papričku očistíme a nakrájíme na nudličky
4. Chléb nastrouháme a spolu s bramborami, paprikami i chilli papričkou přidáme do polévky a povaříme doměkka (asi 15 minut)
5. Nakonec přidáme na jemno nasekanou petrželku, majoránku a dochutíme solí i pepřem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy