Italské lasagne plněné směsí z mletého hovězím masa a dalších ingrediencí, podlité bešamelem.
Ingredience:
Rozpis na 6 porcí: | |
500 g | mletého hovězího masa |
200 g | mozzarelly |
200 g | ricotty |
100 g | parmezánu |
40 g | hladké mouky |
40 g | másla |
800 ml | mléka |
300 ml | červeného vína |
1 hrst | nasekaného oregana |
1 plechovka | drcených rajčat |
1 balení | lasagní |
3 lžíce | olivového oleje |
2 ks | utřené stroužky česneku |
2 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
mletý bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Mouku osmahneme na másle a postupně přilijeme mléko, bešamel přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut, ochutíme solí a pepřem
2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, kostičky mrkve a maso, zalijeme vínem, přidáme rajčata a povaříme také 10 minut, směs dochutíme česnekem, oreganem, pepřem a solí, necháme přejít varem, odstavíme
3. Na dno zapékací misky rozetřeme vrstvu bešamelu, položíme lasagne, na ně bešamel, pak masovou směs, plátky mozzarelly, ricottu a strouhaný parmazán, přikryjeme lasagnemi a pokračujeme dále, postup opakujeme
4. Poslední vrstvu lasagní potřeme bešamelem a posypeme sýrem
5. V troubě vyhřáté na 180 °C zapékáme 35-40 minut.
Lasagne se běžně dají koupi, ale domácí jsou mnohem a mnohem chutnější! Recept na těsto najdete zde: Těsto na lasagne.