REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sicilské lasagne

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italské lasagne plněné směsí z mletého hovězím masa a dalších ingrediencí, podlité bešamelem.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
500 gmletého hovězího masa
200 gmozzarelly
200 gricotty
100 gparmezánu
40 ghladké mouky
40 gmásla
800 mlmléka
300 mlčerveného vína
1 hrstnasekaného oregana
1 plechovkadrcených rajčat
1 balenílasagní
3 lžíceolivového oleje
2 ksutřené stroužky česneku
2 ksmrkve
1 kscibule
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Mouku osmahneme na másle a postupně přilijeme mléko, bešamel přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut, ochutíme solí a pepřem
2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, kostičky mrkve a maso, zalijeme vínem, přidáme rajčata a povaříme také 10 minut, směs dochutíme česnekem, oreganem, pepřem a solí, necháme přejít varem, odstavíme
3. Na dno zapékací misky rozetřeme vrstvu bešamelu, položíme lasagne, na ně bešamel, pak masovou směs, plátky mozzarelly, ricottu a strouhaný parmazán, přikryjeme lasagnemi a pokračujeme dále, postup opakujeme
4. Poslední vrstvu lasagní potřeme bešamelem a posypeme sýrem
5. V troubě vyhřáté na 180 °C zapékáme 35-40 minut.

Poznámka:

Lasagne se běžně dají koupi, ale domácí jsou mnohem a mnohem chutnější! Recept na těsto najdete zde: Těsto na lasagne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy