REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sicilské arancini

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sicilské národní jídlo. Arancini [arančíny] jsou v oleji usmažené koule z vařené rýže, sýru a dalších surovin, které jsou plněné masovým ragú. Vyzkoušejte tento osvědčený recept!


Ingredience:
400 grýže arborio Lagris
120 gmozzarelly
100 gstrouhaného parmazánu
100 gstrouhanky na obalení
50 gmásla
1/2 lžičkymletého šafránu
3 ksžloutky
2 ksvejce na obalení
rostlinný olej na smažení
Na náplň:
300 gmletého masa (směs hovězí/vepřové)
150 mlčerveného vína
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžíceolivového oleje
1 kscibule
čerstvě mletý pepř
sušené oregano
sůl

Postup:
  1. Nejprve si uděláme ragú: na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli nakrájenou na jemno, opečeme ji dosklovita, přidáme mleté maso, pár minut opékáme a pak k němu přidáme i rajčatový protlak. Opečeme asi dvě minutky i s protlakem za stálého míchání. Pak do pánve vlijeme víno, osolíme, opepříme a přidáme oregano. Necháme mírně probublávat, dokud směs nezíská správnou hustou konzistenci (tak, ať s ní můžeme plnit rýžové koule) – bude to trvat asi 20 minut. Ragú si můžeme klidně udělat den předem.
  2. Pak si připravíme rýži: vsypeme ji do 0,8 litru vroucí osolené vody, přidáme do ní šafrán, a na mírném plameni ji uvaříme doměkka. Voda by se měla zcela vyvařit (pokud se to stane a rýže ještě není měkká, přilijeme trochu vody a chvilku vaříme dál). Uvařenou rýži necháme chvilku prochladnout, mezitím do ní můžeme vmíchat pokrájené máslo, parmazán a na závěr i žloutky. Takto připravenou směs necháme úplně vychladnout, bude se nám s ní lépe pracovat.
  3. Připravíme si všechno ostatní: v misce rozšleháme zbylá dvě vejce, do druhé misky nasypeme strouhanku, připravíme si i talíř, na který budeme odkládat vytvarované koule. Natrháme si mozzarellu na drobné kousky. Do navlhčené dlaně si dáme vždy hroudu rýžové kaše, uprostřed vytvoříme důlek, ten naplníme ragú a pár kousky mozzarelly, zakryjeme rýží shora a vytvarujeme kuličku velikosti tenisového míčku.
  4. Kouli obalíme v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. Před každou další koulí si opláchneme ruce, aby se nám směs nelepila na ruce. Když máme koule hotové, rozpálíme si olej v pánvi (množství asi do poloviny výšky arancin) a osmažíme je ze všech stran.
Doporučení:

Podávat můžeme samotné, nebo přelité různými omáčkami, či třeba s křupavým salátkem!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy