Pod názvem “Ika to jasai no umani” najdete v Asii pokrm z marinovaných sépií a podušené zeleniny.
Ingredience:
2 ks | sépie |
1 ks | okurky |
50 g | celeru |
2 lžičky | oleje |
1/2 lžičky | cukru |
1 lžička | bílého vína |
1 hrneček | vývaru |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Sépie očistíme a sloupneme z nich kůži, nakrájíme je na větší kostky
2. Marinádu připravíme ze soli, bílého vína a salátového oleje, v marinádě kostky sépií marinujeme asi 30 minut
3. Vývar, celer, okurku, cukr, sůl a pepř dáme do hrnečku a povaříme, když bude celer měkký, přidáme sépie i se zálivkou a vše dovaříme doměkka.
Tento pokrm podáváme s rýží.