Orestované proužky zadního hovězího masa promíchané spolu s cibulí, uvařenou rýží, rozinkami a meruňkovým kompotem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
250 g | zadního hovezího masa |
250 g | rýže (varný sáček) |
1 lžíce | rozinek |
1 lžíce | oleje |
1 lžička | kari |
1/2 lžičky | kurkumy |
1 malá sklenice | meruňkového kompotu |
1 ks | cibule |
pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Rýži uvaříme, dle návodu na obalu, ve slané vodě doměkka
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na dílky, hovězí maso na úzké proužky
3. V pánvi nebo pekáči rozehřejeme 1/
2 lžíce oleje, asi 3 minuty v něm zprudka, za stálého míchání, opékáme proužky masa, potom je vyjmeme a dáme na předehřátý talíř
4. Rozpálíme zbylý olej a osmažíme v něm dozlatova cibuli, pánev sundáme ze sporáku a cibuli poprášíme kari kořením
5. Z meruněk zcedíme šťávu a zachytíme ji do misky, pak šťávu přelijeme do čisté pánve a přidáme rozinky, společně 5 minut povaříme
6. Meruňky nakrájíme na dílky, přidáme na pánev k rozinkám a promícháme spolu s rýží a masem, dochutíme kurkumou, pepřem, solí a kari.