REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladkokyselá rýžová pánev

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované proužky zadního hovězího masa promíchané spolu s cibulí, uvařenou rýží, rozinkami a meruňkovým kompotem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
250 gzadního hovezího masa
250 grýže (varný sáček)
1 lžícerozinek
1 lžíceoleje
1 lžičkakari
1/2 lžičkykurkumy
1 malá sklenicemeruňkového kompotu
1 kscibule
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Rýži uvaříme, dle návodu na obalu, ve slané vodě doměkka
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na dílky, hovězí maso na úzké proužky
3. V pánvi nebo pekáči rozehřejeme 1/
2 lžíce oleje, asi 3 minuty v něm zprudka, za stálého míchání, opékáme proužky masa, potom je vyjmeme a dáme na předehřátý talíř
4. Rozpálíme zbylý olej a osmažíme v něm dozlatova cibuli, pánev sundáme ze sporáku a cibuli poprášíme kari kořením
5. Z meruněk zcedíme šťávu a zachytíme ji do misky, pak šťávu přelijeme do čisté pánve a přidáme rozinky, společně 5 minut povaříme
6. Meruňky nakrájíme na dílky, přidáme na pánev k rozinkám a promícháme spolu s rýží a masem, dochutíme kurkumou, pepřem, solí a kari.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy