Nasekané kousky kuřecích noh i s kostí marinované, opečené ve woku spolu s cibulkou a chilli papričkami.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | kuřecích stehýnek i s kostí |
4-6 ks | sušených, ve vodě nabobtnalých a semínek zbavených chilli papriček |
2 ks | jarních cibulek (šalotek) |
2 ks | stroužky česneku |
1,5 dl | čínského vývaru |
2-3 lžíce | rostlinného oleje |
2 lžíce | omáčky ze žlutých rozdrcených fazolí |
1 lžíce | cukru |
1 lžíce | rýžového vína nebo suchého sherry |
2 lžičky | škrobové moučky |
2 lžičky | světlé sójové omáčky |
1 lžička | tmavé sójové omáčky |
1/4 lžičky | pepře |
Postup:
1. Na větší kousky nakrájená nebo nasekaná kuřecí stehna marinujeme asi 25 minut ve směsi pepře, cukru, sójové omáčky, vína a škrobové moučky
2. V předehřátém woku (velké hluboké pánvi) rozehřejeme olej a 1-2 minuty marinované kousky kuřecích noh na prudkém plameni smažíme do hněda
3. Děrovanou lžící je vyjmeme z horkého oleje, dáme na předehřátý talíř a necháme chvíli stát
4. Do woku přidáme utřený (prolisovaný) česnek, na větší kousky nakrájené bílé části jarních cibulek, chilli papričky a žlutou fazolovou omáčku a 30 vteřin vše smažíme na prudkém plameni
5. Ke směsi do pánvičky přidáme kousky kuřete a smažíme další 1-2 minuty, pak přidáme vývar (vodu), uvedeme do varu a přikryjeme wok pokličkou
6. Pokrm dusíme 5-6 minut a jednou či dvakrát směs zamícháme
7. Kuře ozdobíme zelenou částí jarních cibulek a ihned servírujeme.
Recept na čínský vývar najdete zde: Čínský vývar.