REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucená sekaná z vepřového bůčku a hovězího předního, vytvarovaná do tvaru šišek upečených v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gvepřového bůčku
500 ghovězího předního
5 ksstroužků česneku
4 kshousky
2 kscibule
3-4 lžícepolohrubé mouky
2 ksvajíček
mletý černý pepř
majoránka
petrželová nať
sůl
hladká mouka
sádlo
mléko

Postup:

1. Vepřový bůček a hovězí přední opláchneme, umeleme na masovém strojku spolu s cibulí a stroužky česneku
2. Do umleté směsi přidáme housky máčené v mléce, vajíčka, osolíme, opepříme a doplníme trochou majoránky, petrželové nati a polohrubé mouky
3. Směs zpracujeme a vytvarujeme šišky, které vložíme do sádlem vymaštěného pekáče
4. Mírně podlijeme vlažnou vodou a pečeme pozvolna v troubě asi 1 hodinu, během pečení přeléváme výpekem a dle potřeby přilijeme vlažnou vodu
5. Upečenou sekanou krájíme na plátky a přeléváme šťávou.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát, zeleninové saláty.

Poznámka:

Jako vložku můžeme dát do středu šišky dopředu uvařená vejce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy