Ochucená sekaná z vepřového bůčku a hovězího předního, vytvarovaná do tvaru šišek upečených v troubě dozlatova.
Ingredience:
500 g | vepřového bůčku |
500 g | hovězího předního |
5 ks | stroužků česneku |
4 ks | housky |
2 ks | cibule |
3-4 lžíce | polohrubé mouky |
2 ks | vajíček |
mletý černý pepř | |
majoránka | |
petrželová nať | |
sůl | |
hladká mouka | |
sádlo | |
mléko |
Postup:
1. Vepřový bůček a hovězí přední opláchneme, umeleme na masovém strojku spolu s cibulí a stroužky česneku
2. Do umleté směsi přidáme housky máčené v mléce, vajíčka, osolíme, opepříme a doplníme trochou majoránky, petrželové nati a polohrubé mouky
3. Směs zpracujeme a vytvarujeme šišky, které vložíme do sádlem vymaštěného pekáče
4. Mírně podlijeme vlažnou vodou a pečeme pozvolna v troubě asi 1 hodinu, během pečení přeléváme výpekem a dle potřeby přilijeme vlažnou vodu
5. Upečenou sekanou krájíme na plátky a přeléváme šťávou.
Vhodné přílohy: Vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát, zeleninové saláty.
Poznámka:Jako vložku můžeme dát do středu šišky dopředu uvařená vejce.