Mleté maso upečené promíchané se strouhaným sýrem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
1000 g | mletého masa |
100 g | strouhaného ementálu |
100 g | slaniny |
2 lžíce | předvařené rýže |
2 ks | červených paprik |
2 ks | žlutých paprik |
2 ks | tvrdých housek |
2 ks | vajec |
1 ks | svazku petrželky |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Rozměklé housky namočené ve vodě vymačkáme, vidličkou rozmělníme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, omytou, nadrobno nasekanou petrželku, rozklepnutá vejce, sýr, rýži, oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou na kostičky nakrájenou jednu červenou papriku a jednu žloutou papriku, osolíme, opepříme a vše dobře promíchámes mletým masem
2. Z masové hmoty vytvarujeme šišku, dáme do pekáčku, potřeme vodou a pečeme v rozpálené troubě na 180 C asi 60 minut dozlatova
3. Zbylé papriky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme na větší kousky, asi po 30 minutách pečení masa dáme do pekáčku a společně dopečeme.
Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem.