Mleté maso smíchané s vařenými vejci a zelenými olivami, obalené plátky anglické slaniny a upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
700 g | mletého masa |
100 g | anglické slaniny na plátky |
50 g | strouhanky |
8 ks | velkých zelených oliv bez pecky |
3 ks | vejce |
1 lžíce | piva |
máslo na vymazání pekáčku | |
oregano | |
šalvěj | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Dvě vejce si uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka, stejně nakrájíme i olivy
2. Strouhanku zvlhčíme pivem, zamícháme do mletého masa, maso ochutíme špetkou šalvěje a oregana, opepříme, osolíme a přidáme jedno rozšlehané vejce, důkladně prohněteme
3. Ze směsi vytvoříme placku, na kterou poklademe kolečka oliv a vajec, opatrně svineme, obalíme plátky slaniny, převážeme provázkem a dáme do pekáčku vymazaného máslem péct do předehřáté trouby na 190 °C dozlatova, během pečení podlíváme vodou
4. Po upečení ze sekané sundáme provázek, nakrájíme na porce a podáváme.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.