REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Se zeleninou, sýrem a houbami zapečené rybí filé zamotané do anglické slaniny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky rybího filé zamotané do anglické slaniny, zapečené v troubě obložené plátky žampionů, kousky červené papriky a kolečky pórku, hojně zasypané tvrdým sýrem.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
800 grybí filé (kostky)
8 ksplátků anglické slaniny
1 ksvětší masité červené papriky
1 kspórku
několik žampionů
koření na ryby
máslo
olej
sůl

Postup:

1. Filé necháme povolit, pekáč vymažeme olejem (tukem)
2. Filé z obou stran okořeníme, osolíme, jednotlivé kousky zabalíme do plátku anglické slaniny
3. Zabalené rybí kousky vyskládáme do pekáče a poklademe plátky žampionů, proužky papriky a tenkými kolečky pórku
5. Nakrájíme tenké plátky másla a ty pak poklademe na obložené filé, nakonec zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem
6. Do předem vyhřáté trouby na 240 °C položíme zaklopený pekáč a pečeme cca 20 minut
7. Po té pekáč odklopíme a dalších 10 minut pečeme tak, aby se nám pokrm krásně zabarvil a dopekl
8. Na jednu porci servírujeme dva kousky zapečeného filé, podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Doporučení:

Pórek můžeme nahradit třeba červenou cibulí či jarní cibulkou. Filé lze doplnit o kolečka rajčat, případně i o plátky šunky …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy