REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sardelový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný nákyp ze sardelové pasty, mraženého filé, kyselé smetany, másla … zapečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gmraženého filé
100 gmásla
3 lžícestrouhanky
2 lžícesardelové pasty
5 ksvajec
1/3 lkyselé smetany
zelená petrželka
muškátový květ
citronová šťáva
sůl
máslo na vymazání formy

Postup:

1. Rybí maso bez kostí jemně usekáme, smícháme s nadrobno nakrájenou zelenou petrželí a několik minut dusíme na másle
2. Přidáme sardelovou pastu, citronovou šťávu, muškátový květ a podle potřeby vše osolíme a okořeníme pepřem
3. Ve smetaně rozmícháme žloutky, špetku soli a strouhanku a tuto směs vmícháme k udušenému masu
4. Nakonec do pokrmu přidáme ušlehaný sníh z bílků a hmotu důkladně promícháme, naplníme jí máslem vymazanou formu
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C asi 45 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy