Slaný nákyp ze sardelové pasty, mraženého filé, kyselé smetany, másla … zapečený v troubě dozlatova.
Ingredience:
500 g | mraženého filé |
100 g | másla |
3 lžíce | strouhanky |
2 lžíce | sardelové pasty |
5 ks | vajec |
1/3 l | kyselé smetany |
zelená petrželka | |
muškátový květ | |
citronová šťáva | |
sůl | |
máslo na vymazání formy |
Postup:
1. Rybí maso bez kostí jemně usekáme, smícháme s nadrobno nakrájenou zelenou petrželí a několik minut dusíme na másle
2. Přidáme sardelovou pastu, citronovou šťávu, muškátový květ a podle potřeby vše osolíme a okořeníme pepřem
3. Ve smetaně rozmícháme žloutky, špetku soli a strouhanku a tuto směs vmícháme k udušenému masu
4. Nakonec do pokrmu přidáme ušlehaný sníh z bílků a hmotu důkladně promícháme, naplníme jí máslem vymazanou formu
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C asi 45 minut dozlatova.