REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Saltimbocca s rizotem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasické letní jídlo z Itálie. Plátky telecích řízků obložené parmskou šunkou, ozdobené šalvějí, opečené na pánvi na oleji.


Ingredience:
8 ks (po 80 g)tenčích telecích řízků
8 ksplátků parmské šunky
8 ksvelkých šalvějových lístků
1 kscibule
250 grýže arborio
80 gstrouhaného parmazánu
0,2 gšafránu
6 lžicmásla
3 lžíceolivového oleje
600 mlmasového vývaru
125 mlsuchého bílého vína
kolečka citronů
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci na 2 lžících rozehřátého oleje se 2 lžícemi másla krátce orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme rýži a za stálého míchání ji zesklovatíme, přilijeme masový vývar, přidáme šafrán, lehce osolíme a na mírném ohni vaříme 12-15 minut za občasného zamíchání, až se tekutina zcela vsákne
3. Mezitím očištěné maso opláchneme, osušíme a rukou trochu naklepeme, na každý řízek položíme plátek parmské šunky, lístek šalvěje a připevníme je párátkem
4. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje s 1 lžíci másla a řízky opékáme z obou stran 2 minuty, pak osolíme, opepříme, vyjmeme a uchováme teplé, výpek zředíme bílým vínem
5. Do rizota vmícháme zbylé máslo a strouhaný parmazán
6. Řízky upravíme na talíře, ozdobíme plátky citronu, přelijeme výpekem a podáváme s rizotem.

Doporučení:

Jako přílohu k tomuto pokrmu v Itálii běžně podávají i bramborovou kaši, opečené plátky bílého chleba, nebo těstoviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Návrhář Pavel Berky uspěl i v kuchyni, bojuje v soutěži MasterChef Česko

Světoznámému módnímu návrháři Pavlu Berkymu už nestačí jen ateliér. Pustil se do vaření v soutěži MasterChef, která právě odstartovala na Nově a sklidil obrovský úspěch. Jako první ze soutěžících postoupil rovnou mezi 16 nejlepších.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Mirror glaze cake

Video návod, jak vyrobit lesklý zrcadlový polevový dort. Můžete si vyrobit moderní dort, anglicky Mirror glaze cake, podle návodu tohoto videa z YOU TUBE z kanálu Tasty. Součástí videa je i text na recept v anglickém jazyce.

číst dále ...

15 nečekaných nápadů v kuchyni

V tomto videu vám ukážeme 15 užitečných nápadů pro vaši kuchyni. Sdílejte s přáteli tyto zajímavé vychytávky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy