REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Saltimbocca s rizotem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasické letní jídlo z Itálie. Plátky telecích řízků obložené parmskou šunkou, ozdobené šalvějí, opečené na pánvi na oleji.


Ingredience:
8 ks (po 80 g)tenčích telecích řízků
8 ksplátků parmské šunky
8 ksvelkých šalvějových lístků
1 kscibule
250 grýže arborio
80 gstrouhaného parmazánu
0,2 gšafránu
6 lžicmásla
3 lžíceolivového oleje
600 mlmasového vývaru
125 mlsuchého bílého vína
kolečka citronů
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci na 2 lžících rozehřátého oleje se 2 lžícemi másla krátce orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme rýži a za stálého míchání ji zesklovatíme, přilijeme masový vývar, přidáme šafrán, lehce osolíme a na mírném ohni vaříme 12-15 minut za občasného zamíchání, až se tekutina zcela vsákne
3. Mezitím očištěné maso opláchneme, osušíme a rukou trochu naklepeme, na každý řízek položíme plátek parmské šunky, lístek šalvěje a připevníme je párátkem
4. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje s 1 lžíci másla a řízky opékáme z obou stran 2 minuty, pak osolíme, opepříme, vyjmeme a uchováme teplé, výpek zředíme bílým vínem
5. Do rizota vmícháme zbylé máslo a strouhaný parmazán
6. Řízky upravíme na talíře, ozdobíme plátky citronu, přelijeme výpekem a podáváme s rizotem.

Doporučení:

Jako přílohu k tomuto pokrmu v Itálii běžně podávají i bramborovou kaši, opečené plátky bílého chleba, nebo těstoviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy