REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát ze sýra a pečených rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z opečených rajčat, lilku a rozdrobeného ovčího sýra.


Ingredience:
500 gcherry rajčat
200 govčího sýra
4 lžíceolivového oleje
1 kslilku
mletý pepř
několik listů čerstvé bazalky
sůl

Postup:

1. Rajčata omyjeme, osušíme a propícháme
2. Lilek opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky nebo kostky
3. Lilek i rajčata promícháme s olivovým olejem a dáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 25-30 minut
4. Servírujeme ochucené solí a pepřem, s rozdrobeným ovčím sýrem a natrhanou čerstvou bazalkou.

Doporučení:

S rajčaty a lilkem můžeme upéct i cuketu nebo papriku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy